ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μουσικό και χορωδιακό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη




Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ πραγματοποίησε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου, χτες Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μία πολύ ωραία συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου για τον μεγάλο Έλληνα, τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, τιμώντας έτσι τη μνήμη του ανθρώπου που δε σταμάτησε σε όλη του τη ζωή να αγωνίζεται για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία και με τη μουσική και τα τραγούδια του γαλούχησε πολλές γενιές Ελλήνων προτρέποντάς τες να ορθώνουν το ανάστημά τους στον αυταρχισμό και στα ανελεύθερα καθεστώτα.

Από την αρχή του έτους ο Σύλλογός ετοίμασε αυτή την εκδήλωση με την χορωδία μας ΛΙΓΕΙΑ και παρουσίασε τραγούδια του Μίκη, τόσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όσο και στη Χορωδιακή μας Συνάντηση τον Ιούνιο και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Άργους Ορεστικού.



            Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο μέρη: στο πρώτο η χορωδία μας ΛΙΓΕΙΑ  ερμήνευσε δέκα τραγούδια του διασκευασμένα για τέσσερις φωνές υπό τη διεύθυνση της μαέστρου μας Νικολέτας Παπάζογλου και τον ταλαντούχο Θανάση Τσιαμήτρο στο πιάνο. Στη συνέχεια, μέλη του Συνδέσμου τραγούδησαν γνωστά τραγούδια του Μίκη με την συνοδεία των μουσικών Στέλιου Κώττα και Χρήστου Παπαδημητρίου. Τα κείμενα επιμελήθηκε η φιλόλογος Σάσα Ανδρουλάκη η οποία παρουσίασε και την εκδήλωση μαζί με την Βασιλική Ευταξία που ανέγνωσε κείμενα για τη ζωή και το έργο του Μίκη.

            Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που χειροκρότησε θερμά την χορωδία μας και τα μέλη που ερμήνευσαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλου μουσουργού. Το παρών έδωσαν ο  εκπρόσωπος της Μητρόπολης αιδεσιμότατος πατέρας Χρήστος Κούρτης,  οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Τριγώνης και Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης, καθώς και ο δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Παλάσκας.

            Θέλουμε ως ΔΣ να ευχαριστήσουμε τα μέλη της χορωδίας για την συνέπεια και την υπευθυνότητα τους,  την μαέστρο μας Νικολέτα Παπάζογλου που με την άρτια κατάρτιση και τον ζήλο της έχει αναβαθμίσει το επίπεδο της ΛΙΓΕΙΑ, τον μικρό και ταλαντούχο πιανίστα Θανάση Τσιαμήτρο που ήταν για εμάς ένα δώρο Θεού, τους μουσικούς Στέλιο Κώττα και Χρήστο Παπαδημητρίου και τα μέλη της χορωδίας, Ελπινίκη Γκαμπράνη, Χαρά Καραλιόλιου, Θωμά Κώτση, Μαρία Παπαδημητρίου, Αναστασία Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Φίλιο που ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια του Μίκη. Την Σάσα Ανδρουλάκη για την επιμέλεια των κειμένων και την παρουσίαση της εκδήλωσης και την Βασιλική Ευταξία για την ανάγνωση των κειμένων.

            Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Ενότητα που επιχορήγησαν και αυτή την εκδήλωση, τους πάνω από 50 χορηγούς που είναι πάντα δίπλα μας, τον Βαγγέλη Ράμμο για την μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης, τα τοπικά μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα, για την προβολή των εκδηλώσεων και τον Ηλία Καραμήτρο για την πρόθυμη εξυπηρέτηση.

                                                            Για το ΔΣ

            Ο Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας

 

Στέργιος Πουρνάρας                                                           Χαρά Καραλιόλιου


Pages