ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Τμήματα Πολιτισμού


Όλα τα τμήματα πολιτισμού, τέχνης και επιστημών του συνδέσμου.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Θα γίνονται μαθήματα για ενήλικους και για παιδιά από επαγγελματίες ή από ερασιτέχνες εθελοντές. Δύο φορές το χρόνο θα γίνονται εκθέσεις με τις δημιουργίες των μαθητών και καθηγητών.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ
Θα γίνονται μαθήματα για ενήλικους και για παιδιά από επαγγελματίες ή από ερασιτέχνες εθελοντές. Δύο φορές το χρόνο θα γίνονται εκθέσεις με τις δημιουργίες των μαθητών και καθηγητών.

ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Θα δημοσιεύονται φωτογραφίες από ερασιτέχνες φωτογράφους με φυσικά και ιστορικά μνημεία του τόπου μας και αν υπάρξει ζήτηση θα γίνονται και μαθήματα φωτογραφίας. Κάθε χρόνο θα γίνεται και καλά οργανωμένη έκθεση φωτογραφίας. Υπεύθυνοι ορίζονται ο Χρήστος Δημάδης, o Θωμάς Μπιζιούρας και ο Αντώνης Σβολιαντόπουλος.

ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
Θα προβάλλονται τα μνημεία του τόπου μας και όχι μόνο προϊστορικά,αρχαία, βυζαντινά και νεότερα και θα υπάρχει σχετική αρθρογραφία από ειδικούς επιστήμονες για την ενημέρωση των μελών και των φίλων του Συνδέσμου.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Θα δημοσιεύονται κέιμενα σχετικά με την τοπική και την ελληνική ιστορία από ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές για την απόκτηση ιστορικής συνείδησης.

Θα επιδιώξουμε τη διοργάνωση Ημερίδων, Συμποσίων και Συνεδρίων για την Τοπική Ιστορία σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και τους Τοπικούς Φορείς.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
Θα δημοσιεύονται κείμενα σχετικά με τα ήθη και τα έθιμα και τη λαϊκή ζωή και θα επιδιώξουμε την γνήσια αναβίωση εθίμων της λαϊκής ζωής με την αξιοποίηση αξιόπιστων μαρτυριών και πηγών και με την αρωγή των λαϊκών καλλιτεχνών.

ΓΛΩΣΣΑ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Θα δημοσιεύονται κείμενα σχετικά με την Γλώσσα και τη Λογοτεχνία (Πεζογραφία, Ποίηση), καθώς και έργα Γρεβενιωτών λογοτεχνών.
Θα διεξάγεται στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, κάθε χρόνο λογοτεχνικός διαγωνισμός για νέους λογοτέχνες ως κίνητρο για την ενασχόληση με την λογοτεχνία και τη γλώσσα. 

Θα παρουσιάζονται σε συνεργασία με τα Βιβλιοπωλεία αξιόλογα βιβλία Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών. 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Θα δημοσιεύονται κείμενα σχετικά με την φιλοσοφία και στόχος θα είναι να καλλιεργηθεί η φιλοσοφική σκέψη σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα με τον αρχαιοελληνικό τρόπο προδιδαχθήναι και εκλογίζεσθαι.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΧΗΜΕΙΑ
Σε συνεργασία με την Μαθηματική Εταιρεία θα δημοσιεύονται εκλαϊκευμένα άρθρα για τα Μαθηματικά, ώστε τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου να αποκτήσουν μαθηματική παιδεία.

Θα επιδιώξουμε τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της Μαθηματικής Εταιρείας στα Γρεβενά. 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στόχος η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης με την εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά και με την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για το Περιβάλλον (καθαριότητα, αισθητική αναβάθμιση, εκδηλώσεις στο Καστράκι π.χ. Ημέρα Θεοδωρίδη, ορειβασίες) από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Συνδέσμου. Υπεύθυνος ορίζεται ο Δημάδης Χρήστος και όσοι άλλοι εκδηλώσουν επιθυμία.

Pages