ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών και αφιέρωμα στην Παγκόσμια της Ποίησης


Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ πραγματοποιήθηκαν προχτές τα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, επί της οδού Καραϊσκάκη 5.


Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας κ. Αντώνης Δασκαλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας κ. Χρήστος Πέτρου, ο υποψήφιος Αντιπεριφειάρχης της ΝΔ κ. Γιάννης Γιάτσιος, ο πρώην βουλευτής και νυν υποψήφιος δήμαρχος κ. Κυριάκος Ταταρίδης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΚΚΕ κ. Στέργιος Λιάμπας και ο Προϊστάμενος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών κ. Σίμος Ζαγκανίκας. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος τόνισε τους στόχους και τους σκοπούς του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ που είναι πνευματικοί και πολιτιστικοί (ψυχαγωγία και μόρφωση) και αναφέρθηκε στα τμήματα που λειτουργούν (χορωδιακά, θεατρικά) καθώς και σε όσα θα λειτουργήσουν στο μέλλον (εικαστικά, περιβάλλον).


Στην συνέχεια ακολούθησε το αφιέρωμα στην Ποίηση με απαγγελίες ποιημάτων από την Παραδοσιακή και την Νεότερη Ποίηση και μελοποιημένα ποιήματα - τραγούδια από τους μουσικούς - μέλη του Συνδέσμου. Πολλά μέλη αλλά και συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συνδέσμου και απήγγειλαν το ποίημα της αρεσκείας τους. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά και όσοι παραβρέθηκαν απόλαυσαν ποιήματα του Καβάφη, του Λειβαδίτη, του Γκάτσου, της Κικής Δημουλά, του Μπέρτολ Μπρέχτ, του Τίτου Πατρίκιου και πολλών άλλων ονομαστών ποιητών και τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματα του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκη, του Ξαρχάκου και άλλων μεγάλων Ελλήνων μουσικοσυνθετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χρήστος Λιόλιος απήγγειλε από στήθους τον Ματρόζο του Γ. Στρατήγημε πολύ παραστατικό τρόπο και ο κ. Αθανάσιος Παρασχάκηςμε εκφραστικότητα το δημοτικό τραγούδι ο Δήμος και το καριοφίλι. Στο τέλος όλοι γεύθηκαν τα νόστιμα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Συνδέσμου και ολοκληρώθηκε έτσι η πολύ όμορφη βραδιά. Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες όμορφες βραδιές με αφιερώματα σε λογοτέχνες ή με παρουσιάσεις βιβλίων.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών για την άψογη συνεργασία, τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα για την υποστήριξη των εκδηλώσεών μας, όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση της όμορφης βραδιάς για την Ποίηση είτε απαγγέλλοντας ποιήματα είτε τραγουδώντας μελοποιημένα ποιήματα – ιδιαιτέρως τον κ. Σταύρο Μήτσαλο και τον Χρήστο Παπαδημητρίου , τον Αντιπρόεδρο, που έπαιξαν όλη την βραδιά αφιλοκερδώς - τις κυρίες του Συνδέσμου οι οποίες ετοίμασαν τα νόστιμα εδέσματα, τον κ. Αθανάσιο Παρασχάκη που δώρισε επτά πίνακες Ζωγραφικής για τη διακόσμηση της αίθουσας , τον κ. Γιάννη Δρουδάκη ο οποίος κατασκεύασε την ξύλινη εξέδρα και τις κρεμάστρες και πάντα βοηθάει με προθυμία και τέλος τους πρώτους μας χορηγούς, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και άλλοι:

1. ΑφοιΖαρκάδα Ο.Ε. – Μάρμαρα – Μαρμάρινες Κατασκευές

2. «Τα Μανιτάρια των Γρεβενών» ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.

3. Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Γρεβενών

4. Σούπερ Μάρκετ cash&carry “αξία” Κώστας Λάτσος

5. Γιώτας Α.Ε – Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου

6. Τυπογραφείο – Βιβλιοπωλείο Χρήστος Τσιαρσώτης

7. Τυπογραφείο, Ιωάννης Διδόπουλος

8. Οικόκηπος, Γιάτσιος Ιωάννης

9. Σσούπερ Μάρκετ ΕΠΙΛΟΓΗ, Παναγιωτίδη.


Ο Πρόεδρος Στέργιος Πουρνάρας
Η Γενική Γραμματέας Χαρά Καραλιόλιου

Pages