ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Οι Άστεγοι»


Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Οι Άστεγοι» δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια στην πόλη των Γρεβενών ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις αλλά και μετέχοντας σε ποικίλες άλλες δράσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου.

Tα θεατρικά έργα που έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα από την ομάδα είναι, κατά σειρά, τα «Τσέχωχ» (μια επιλογή έργων) του Αντόν Τσέχωφ, ο «Ράφτης Κυριών» του Ζ.Φεϋντώ, το «Δεν είμαι εγώ» του Γρ.Ξενόπουλου, «Ο άνθρωπος, το κτήνος και η αρετή» του Λ. Πιραντέλλο καθώς και το παιδικό παραμύθι «Ο Τρομάρας» του Γ. Βιζυηνού. Επιπλέον, μέλη της έχουν συμμετάσχει σε ποιητικές βραδιές, αναγνώσεις βιβλίων και σε άλλες παρεμφερείς δράσεις. 

Οι «Άστεγοι» συστάθηκαν αρχικά ως θεατρικό εργαστήρι με τη συμμετοχή μιας μικρής ομάδας φίλων του θεάτρου, η οποία σταδιακά αυξήθηκε σε αριθμό μελών αλλά και επέκτεινε το έργο και τις δραστηριότητες της.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα της, η ομάδα δεν είχε έως σήμερα κάποια μόνιμη στέγη αλλά χρησιμοποιούσε, κατά καιρούς, τους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Γρεβενών, του Διοικητηρίου Γρεβενών, της (πρώην) Ν.Ε.Λ.Ε. Γρεβενών και αλλού. Σήμερα φιλοξενείται στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. γυναικών του Δήμου Γρεβενών.

Στόχος της θεατρικής ομάδας είναι με τα έργα και τη συμμετοχή της σε διάφορες άλλες δράσεις της να προσφέρει ψυχαγωγία στο κοινό των Γρεβενών αλλά και, μέσω της δημιουργικής διαδικασίας και την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, και στα ίδια τα μέλη της.

Pages