ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αναστολή Δραστηριοτήτων και Εκδηλώσεων


Το ΔΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στην έκτακτη ηλεκτρονική επικοινωνία, χτες 11 Μαΐου 2020, σταθμίζοντας την διαμορφωμένη λόγω κορωνοϊού κατάσταση, αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις μέχρι το Σεπτέμβριο.

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι,
            Το ΔΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στην έκτακτη ηλεκτρονική επικοινωνία, χτες 11 Μαΐου 2020, σταθμίζοντας την διαμορφωμένη λόγω κορωνοϊού κατάσταση, αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις μέχρι το Σεπτέμβριο. Ήδη πέρασαν δύο μήνες που μείναμε όλοι ασφαλείς στα σπίτια μας και θα χρειαστούν τουλάχιστον  άλλοι τέσσερις, Θεού και κορωνοϊού θέλοντος, για να επιστρέψουμε στη δράση.
             Επειδή όμως τα πάγια έξοδα τρέχουν και αν συνεχιστεί πέραν του εξαμήνου αυτή η κατάσταση, θα υπάρξει κάποια οικονομική στενότητα, θα παρακαλούσαμε τα μέλη που δεν πρόλαβαν να πληρώσουν την συνδρομή του 2020 (10E) να την καταθέσουν ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ στην ΕΘΝΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ.  Επίσης μπορούν και κάποιοι φίλοι ή χορηγοί να καταθέσουν ένα μικρό ποσό για το οποίο θα δοθεί απόδειξη από τον Ταμία του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. Μπορεί ο κορωνοϊός να μας ακινητοποιήσει για 6 μήνες, αλλά σίγουρα όλοι θα βγούμε πιο δυνατοί και πιο σοφοί από αυτή τη δοκιμασία και θα βοηθήσουμε τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ μας να συνεχίσει το σημαντικό για την περιοχή μας έργο.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
            ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  IBAN  GR8001103310000033100509380
            Όνομα δικαιούχου: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
            Αιτιολογία κατάθεσης για τα μέλη: ποσό 10 Ε Ονοματεπώνυμο – συνδρομή 2020
          Αιτιολογία κατάθεσης για τους φίλους και τους χορηγούς: ποσό  Ονοματεπώνυμο - χορηγία 2020.
            Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη, καλή συνέχεια και καλή αντάμωση.
Ο Πρόεδρος                                                             Η Γεν. Γραμματέας

            Στέργιος Πουρνάρας                                                         Χαρά Καραλιόλιου

Υ.Γ      Όσοι έχετε υπομονή διαβάστε τους στόχους του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ για το Α’ Εξάμηνο του 2020, όπως τους καταθέσαμε στις Τοπικές Αρχές. Προλάβαμε να υλοποιήσουμε τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Κάποιες εκδηλώσεις όμως, όπως η 5η η Χορωδιακή Συνάντηση θα χαθούν αναγκαστικά, αλλά όλες οι υπόλοιπες θα μετατεθούν για αργότερα.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020
Και η φετινή χρονιά ξεκίνησε δυναμικά και δημιουργικά με την έκδοση του ημερολογίου που είναι αφιερωμένο στην πλούσια Ορνιθοπανίδα των Γρεβενών και θέλουμε να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως το μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Χρήστο Δημάδη, λάτρη της γρεβενιώτικης φύσης, την οποία απαθανατίζει με την κάμερά του, για τις πολύ όμορφες φωτογραφίες του οι οποίες είναι προσωπική επιλογή από την πολύ πλούσια συλλογή του και μας τις παραχώρησε δωρεάν.
-          Στις 12 Ιανουαρίου κόψαμε την Βασιλόπιτα μας και ακολούθησε ένα πλούσιο φαγοπότι και ένα όμορφο γλέντι με δημοτικούς και λαϊκούς χορούς.
-          Η Χορωδία ΛΙΓΕΙΑ στις 15 Φεβρουαρίου συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τον Απρίλιο θα συμμετάσχει σε Χορωδιακή Συνάντηση στη Λάρισα, στα τέλη Μαΐου θα πραγματοποιήσει  την 5η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών και αν υπάρξει η στήριξη σας σκεφτόμαστε η Συνάντηση να είναι τριήμερη με Φεστιβάλ και σεμινάρια Πιάνου σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
-          Στις 9 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ  παρουσιάσαμε το βιβλίο της καθηγήτριας Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου  Έλενας Αβραμίδου «Η απωανατολική σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη» .
-          Μια Ομάδα μελών του Συνδέσμου υπό την καθοδήγηση του Αντιπροέδρου κ. Χρήστου Παπαδημητρίου παρουσίασε με πολύ μεγάλη επιτυχία τις  19 Φεβρουαρίου, στην καφετέρια ΑΙΓΛΗ, ένα μουσικό αφιέρωμα στον προσφάτως θανόντα μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.
-          Στις 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τον ποιητή και λογοτέχνη για Σκαρίμπα με πρωτοβουλία του αρχαιολόγου Σωτήρη Ραπτόπουλου και του λογοτέχνη και εκδότη των ΧΡΟΝΙΚΩΝ Αντώνη Παπαβασιλείου.
-          Η Παραδοσιακή Χορωδία ετοιμάζει μια πολύ ωραία μουσικοθεατρική εκδήλωση για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου την οποία θα παρουσιάσει τον Ιούνιο.
-          Στις 21 Μαρτίου θα γιορτάσουμε για δεύτερη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και θα προσπαθήσουμε να αναλάβουν τη διοργάνωση οι νέοι που στελεχώνουν τη θεατρική ομάδα μας.
-          Πολύ πλούσια θα είναι φέτος και η δράση των Θεατρικών Ομάδων. Το παιδικό θέατρο υπό την καθοδήγηση της Φιλουμένης Κατσίμπουρα και της Θεοδούλας Λιάμπα οι οποίες προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους θα ανεβάσει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, ενώ το θέατρο νέων και ενηλίκων υπό την εθελοντική καθοδήγηση της Βασιλικής Ευταξία την κωμωδία του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».  Επίσης το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα μας κάνει πρόβες η θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου και του Εσπερινού Λυκείου υπό την καθοδήγηση του φιλολόγου Δημήτρη Γουσόπουλου η οποία θα ανεβάσει αρχαία τραγωδία, τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου.
-          Πολύ σημαντική δουλειά γίνεται και στο Εργαστήρι Ζωγραφικής με τον καθηγητή Πέτρο Καράκαρη. Στο τέλος Ιουνίου σκεφτόμαστε να υλοποιήσουμε ένα τριήμερο στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι δραστηριότητες των τμημάτων μας. 
Πολύ πλούσια λοιπόν φαίνεται ότι θα είναι και η φετινή χρονιά του Συνδέσμου και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί η προσπάθεια που ξεκινήσαμε βρίσκει πρόσφορο έδαφος και κινητοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε μερικές σκέψεις – προτάσεις που θα προσπαθήσουμε για πρώτη φορά φέτος να υλοποιήσουμε, αν υπάρξει βέβαια και η στήριξή των μελών μας.
-          Σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε τον λόφο Θεοδωρίδη στο ομώνυμο Άλσος και σε συνεργασία με τον Δήμο,  το Δασαρχείο και του Δρομείς Υγείας να τον φροντίζουμε, ώστε να είναι επισκέψιμος και να μας προσφέρει αναψυχή. Θα συγκροτηθεί γι’ αυτό Ομάδα Περιβάλλοντος που θα οργανώσει τη δράση. Αυτή η Ομάδα θα διοργανώσει και μία ή δύο ορειβασίες και περιηγήσεις στα βουνά και στα αξιοθέατα του τόπου μας.
-          Η Λογοτεχνική Ομάδα θα αναλάβει να διοργανώσει Λογοτεχνικές Βραδιές με αφιερώματα σε διακεκριμένους ποιητές και πεζογράφους με μουσική και τραγούδι. Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ακροατήριο που θα ενδιαφέρεται για την Ποίηση και την Λογοτεχνία και την αισθητική απόλαυση.
-          Σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε δύο ημερήσιες εκδρομές, μία τη Άνοιξη και μία το Φθινόπωρο, για να γνωρίσουμε τις κοντινές περιοχές (Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία) σε ιστορικά μέρη, Μουσεία, Βιβλιοθήκες και μία τετραήμερη ή πενταήμερη σε γειτονικές χώρες.
-          Αφήσαμε τελευταίο τον πιο μεγάλο στόχο μας, την επίλυση του νομικού προβλήματος του κτιρίου Λαδά (πρώην ΝΕΛΕ), την ανακαίνιση του και την παραχώρησή της χρήσης του στους πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης μας. Ήδη από την αρχή της νέας τετραετίας σας έχουμε θέσει το θέμα και ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος της θα βρεθεί λύση σε αυτό το φλέγον ζήτημα και να λυθεί έτσι το θέμα της Στέγης των Συλλόγων αλλά και το θέμα των παραστάσεων, εκθέσεων, παρουσίασης βιβλίων και προβολής ταινιών. Είναι ένα δίκαιο αίτημα που το απαιτεί όλη η πολιτιστική κοινότητα της πόλης μας.
            Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη σας την χρονιά που μας πέρασε που ήταν για εσάς μεταβατική και αναγνωριστική. Ελπίζουμε όμως φέτος η στήριξή σας θα είναι μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη, γιατί ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ έχει ανάγκη την αρωγή σας για να συνεχίσει την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
            Υ.Γ.   Τα 3 αιτήματα για φέτος
                        1. Διεξαγωγή τριημέρου Πιάνου και Χορωδιών στις 29, 30, 31 Μαΐου (συνημμένα επισυνάπτεται η πρόταση και το κόστος)
                        2. Φωτογραφικό Λεύκωμα με φωτογραφίες από τη Φύση και τα ιστορικά μνημεία των Γρεβενών από τους ερασιτέχνες φωτογράφους της πόλης μας.
                        3. Δρομολόγηση της επίλυσης του νομικού προβλήματος του κτιρίου Λαδά και της ανακαίνισής του.
Το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας
Στέργιος Πουρνάρας                                                   Χαρά Καραλιόλιου

Χρήστος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος
Αναστασία Παπακωνσταντίνου, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας
Παναγάκης Κωνσταντίνος, Ταμίας
Αιμίλιος Παπαδημητρίου, Έφορος Τμημάτων (Εικαστικών - Περιβάλλοντος)

Όλγα Τσιφοπούλου, Έφορος Τμημάτων (Χορωδιών)

Pages