ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ!!!
Σαν σήμερα ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ θα συμμετείχε στις εκδηλώσεις που θα διοργάνωνε ο Δήμος Γρεβενών στις γιορτές πόλεων για τα διακόσια χρόνια από το 1821 μαζί και με άλλους συλλόγους και ομάδες της πόλης μας...

Όμως « άλλαι αι βουλαί του κορωνοϊού » και πριν είκοσι ημέρες και οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν και η λειτουργία των Συλλόγων ανεστάλη. Ο Σύλλογός μας από τις αρχές του χρόνου είχε αποφασίσει να συμμετάσχει σε αυτές τις εκδηλώσεις και άρχισε να προετοιμάζεται κάνοντας διαδικτυακές πρόβες με την χορωδία μας τη ΛΙΓΕΙΑ με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια για το 1821 και από τον Απρίλιο και μετά, μετά την άρση της καραντίνας για το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Στο Γρεβενό, το Γρεβενό τον όμορφο τον τόπο», το οποίο θα παρουσιαζόταν σήμερα το βράδυ 24 Ιουλίου στην πλατεία Αιμιλιανού. Εδώ και δυόμιση μήνες το Εικαστικό Εργαστήρι υπό τις οδηγίες του Πέτρου Καράκαρη ετοίμασε τα σκηνικά και είχαν αρχίσει και οι πρόβες για την παράσταση στην οποία θα συμμετείχαν πολλά μέλη του Συλλόγου μας, τα χορευτικά του Δήμου, ο Σύλλογος Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών, η χορωδία της Αγίας Βαρβάρας και αξιόλογοι μουσικοί των Γρεβενών. Σαν αύριο Κυριακή είχαμε προγραμματίσει, σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Δημήτριο Μπόλη τέσσερις ομιλίες στο Κέντρο Πολιτισμού που θα κάλυπταν ιστορικά την χρονική περίοδο από την υποδούλωση των Γρεβενών μέχρι και την απελευθέρωση. Το βράδυ θα γινόταν στην κεντρική πλατεία η συναυλία της χορωδίας μας ΛΙΓΕΙΑ την οποία προετοιμάσαμε επί πέντε μήνες με πολύ κόπο. Παράλληλα ο Δήμος είχε προγραμματίσει και άλλες εκδηλώσεις με χορευτικά και μουσικά σχήματα. Όλα αυτά λοιπόν ανεστάλησαν, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να γίνονται συναυλίες και παραστάσεις σε όλη τη χώρα. Αυτό είναι πολύ άδικο και αισθανόμαστε σίγουρα πολύ οργισμένοι με αυτή την εξέλιξη. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε τίποτα από το περιμένουμε να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και να υλοποιήσουμε τις εκδηλώσεις, όποτε μπορέσουμε.

Ως ΔΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας και ιδιαιτέρως τα μέλη της χορωδίας μας και του Εικαστικού Εργαστηρίου που κοπίασαν εθελοντικά για πολύ καιρό, αλλά παρήγαγαν όμορφο έργο , τη δασκάλα της χορωδίας μας Νικολέτα Παπάζογλου, τους Συλλόγους με τους οποίους θα συνεργαζόμασταν και τον Δήμο Γρεβενών που ήταν αρωγός, κάλυψε τα έξοδα των σκηνικών και είχε προγραμματίσει να καλύψει όλα τα έξοδα των εκδηλώσεων. Υποσχόμαστε ότι οι πρόβες θα συνεχιστούν από εκεί που σταμάτησαν και οι εκδηλώσεις θα γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση με το καλό το Φθινόπωρο.

Το ΔΣ


Pages