ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δελτίο Τύπου




Παρουσίαση του βιβλίου του Απόστολου Παπαδημητρίου με τίτλο: «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ο μεγάλος ευεργέτης των Γρεβενών». 



Σίγουρα η απρόσμενη βροχή δέκα λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης πτόησε πολλούς συμπολίτες μας να μεταβούν, ενώ είχαν ετοιμαστεί, στο υπαίθριο θέατρο του άλσους Θεοδωρίδη, αλλά ήταν αρκετοί αυτοί που τόλμησαν να έρθουν και σίγουρα δεν το μετάνιωσαν, γιατί ο καιρός βελτιώθηκε αμέσως και αποζημιώθηκαν από το πολύ όμορφο θέαμα που παρακολούθησαν.
Η εκδήλωση ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα με την παρουσίαση του πολύτιμου βιβλίου του Απόστολου Παπαδημητρίου που αποτελεί πλέον μια παρακαταθήκη για την νέα γενιά στην οποία και το αφιερώνει. Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ο οποίος ανέδειξε την μεγάλη προσφορά του ευεργέτη δασκάλου και τη ανεκτίμητη ιστορική αξία του βιβλίου με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ο συγγραφέας στη συνέχεια συγκίνησε με την αναφορά προσωπικών σιγμών από τη γνωριμία με τον μεγάλο δάσκαλο και ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν στην έρευνά του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, εκτός από τον εκπρόσωπο της Ιερά Μητροπόλεως πατέρα Χρήστο, τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Πρασίνου Χρήστο Τριγώνη και Νίκο Τσικούρα, τον δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Παλάσκα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αθανάσιο Φωλίνα και η ανεψιά της γυναίκας του Θεοδωρίδη κυρία Έφη Τζημουρώτα στην οποία ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ δώρισε δύο βιβλία για τις κόρες του Θεοδωρίδη Εριφύλη και Ειρήνη που ζουν στην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Στη συνέχεια η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας κυρία Αναστασία Παπακωνσταντίνου και η Έφορος Χορωδιών Όλγα Τσιφοπούλου   απένειμαν τιμητική πλακέτα και ανθοδέσμη στον συγγραφέα για την μεγάλη του προσφορά στην τοπική μας ιστορία. Η παρουσίαση έκλεισε με το τραγούδι «Το δώρο του θεού» που έγραψε και μελοποίησε ο Πρόεδρος κύριος Πουρνάρας Στέργιος και το τραγούδησε μαζί με τους μπάσους και τους τενόρους της χορωδίας μας με τη συνοδεία στο πιάνο του Στέργιου Κώττα.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η χορωδία του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΛΙΓΕΙΑ υπό την διεύθυνση της ακούραστης και άρτια καταρτισμένης μαέστρου Νικολέτας Παπάζογλου και με τη συνοδεία στο πιάνο της νέας και ταλαντούχου πιανίστα Κασσιανής Τσιάλτα ερμήνευσε με πολύ μεγάλη επιτυχία 5 παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια για το 1821 διασκευασμένα για τέσσερες φωνές από τον Κώστα Ευαγγελάτο με αφορμή τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων.
Την εκδήλωση έκλεισαν οι μπάσοι και οι τενόροι της χορωδίας  Στέργιος Πουρνάρας, Κώστας Μπατιάνης, Θωμάς Κώτσης, Γιώργος Φίλιος και Χρήστος Παπαδητρίου που με τη συνοδεία στο πιάνο του καταξιωμένου μουσικού Στέργιου Κώττα ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια του αθάνατου πια Μίκη Θεοδωράκη τα οποία σιγοτραγούδησαν και όλοι οι θεατές.
1. Τον Δήμο Γρεβενών και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Δασταμάνη και στους Αντιδημάρχους, Χρήστο Τριγώνη, Νικόλαο Τσικούρα, Χρήστο Πέτρου και Δημήτριο Μπόλη, γιατί ενέταξαν την εκδήλωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 16 με 22 Σεπτεμβρίου του Δήμου Γρεβενών και ικανοποίησαν άμεσα τα  αιτήματα μας, τη δημιουργία Βρύσης πλησίον του αγάλματος του Θεοδωρίδη, την  τοποθέτηση πινακίδας στην είσοδο του Άλσους Θεοδωρίδη, τον ευπρεπισμό του Θεάτρου και την κάλυψη της δαπάνης της μικροφωνικής εγκατάστασης. 

2. Τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιάτσιο για την παραχώρηση της αίθουσας «Πέτρος Σιούλης» για τις πρόβες της χορωδίας μας

3. Τη μαέστρο μας Νικολέτα Παπάζογλου και τα μέλη της χορωδίας την νεαρή πιανίστα Κασσιανή Τσιάλτα και την παρουσιάστρια μας την εκπαιδευτικό Λουκία Καραχάλιου

4. Τα μέλη του Συνδέσμου που μας ενισχύουν με τις ετήσιες συνδρομές τους των 10 ευρώ

5. Την Ομάδα Νέων Γρεβενών και τον Ευθύμη Παπαθεοδώρου που μας υποστήριξαν τεχνικά στην προβολή φωτογραφιών

6. Τον συγγραφέα και ερευνητή της τοπικής ιστορίας μας κύριο Απόστολο Παπαδημητρίου για τη δωρεά του βιβλίου του προς τον Σύλλογο που αποτελεί μια σημαντική οικονομική ανάσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε

7. Τα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας για την επιμελημένη έκδοση

8. Και τις αξιόλογες επιχειρήσεις του τόπου μας που πάντοτε στέκονται στο πλευρό μας και τώρα κάλυψαν την δαπάνη την Β’ έκδοσης και τις αναφέρω αλφαβητικά:

ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.Β.Ε.,
 ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.,
 ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.,
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε. 
ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΚΑΡΒΟΥΝΑ – ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Ε.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΝΧΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ θα συνεχίζει να επιμένει στην παραγωγή ποιοτικού πολιτιστικού έργου και ζητάει τη στήριξη όλων των Τοπικών Φορέων και των συμπολιτών μας. Ήδη έχουμε έτοιμες τρεις ακόμη εκδηλώσεις και άλλες δράσεις που θα αναφερθούν εν καιρώ. Τον Οκτώβριο όμως πάλι για τιμήσουμε τον μεγάλο ευεργέτη μας θα φυτέψουμε σε συνεργασία με τον Δήμο και με όποιον άλλο επιθυμεί 165 δενδρύλλια  στην δυτική πλευρά του άλσους, κάτω από τον προφήτη Ηλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE TERRA.
ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Στέργιος Πουρνάρας Χαρίκλεια Καραλιόλιου
Τα μέλη
Χρήστος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος
Αναστασία Παπακωνσταντίνου, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας
Παναγάκης Κωνσταντίνος, Ταμίας
Αιμίλιος Παπαδημητρίου, Έφορος Τμημάτων (Εικαστικών - Περιβάλλοντος)
Όλγα Τσιφοπούλου, Έφορος Τμημάτων (Χορωδιών)

ΚΥΡΙΩΣ ΥΛΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΔΩ

Pages