ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

165 δένδρα φυτεύτηκαν από εθελοντές…




Την Παρασκευή και το Σάββατο, 5 και 6 Νοεμβρίου, φυτεύτηκαν 165 δένδρα στην πλαγιά κάτω από τον προφήτη Ηλία στις παρυφές του Άλσους Θεοδωρίδη.


                Την δράση διοργάνωσε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ, το ΚΠΕ και την ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. Η δράση είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE TERRA που έχει αναλάβει το Ε.ΚΕ.Τ.Α. και στόχο έχει να φυτευθούν 250.000 δέντρα στη Δυτική Μακεδονία και 500 εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

                Την Παρασκευή τον λόγο είχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου και το Α1 και Β1 του 1ου Λυκείου μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους. Τα παιδιά ενημερώθηκαν με προσοχή από τους υπευθύνους και στη συνέχεια φύτεψαν 65 δέντρα και κατά γενική ομολογία χάρηκαν πολύ αυτή τη δραστηριότητα. Τους άρεσε πολύ το μέρος που είναι βατό και πολύ κοντά στην πόλη και υποσχέθηκαν ότι θα επισκέπτονται και θα φροντίζουν τα δέντρα τους. Καθοριστική ήταν αυτή τη μέρα η βοήθεια του Δήμου και του Αντιδημάρχου Πρασίνου Νικολάου Τσικούρα και του υπαλλήλου Νικολάου Τσοχαντάρη που άνοιξε τις τρύπες για τα φυτά.




                Την άλλη μέρα το Σάββατο είκοσι περίπου εθελοντές μαζί με τους τέσσερις υπευθύνους του προγράμματος, ανάμεσά τους και τρεις μικροί φίλοι, η Παναγιώτα, ο Γιώργος και η Βασιλική, φύτεψαν άλλα 100 δέντρα και έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση. Εκτός από τους εθελοντές του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ που και τις δύο ημέρες έδωσαν το παρών, τη δεύτερη ημέρα μας τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης ΕΛΠΙΔΑ κυρία Ευαγγελία Μπόγκια, ο υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών και Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Γεώργιος Καλαμάρας,  το μέλος του ΔΣ των Δρομέων Υγείας Γρεβενών κ.  Δημήτριος Ζαψαλής και μερικοί πρόθυμοι συμπολίτες μας.

                Θέλουμε πρώτα πρώτα να ευχαριστήσουμε μαθητές και τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων, όλους τους εθελοντές συμπολίτες και μέλη Συλλόγων, τον Δήμο Γρεβενών και τον Αντιδήμαρχο Γρεβενών Νικόλαο Τσικούρα για την πολύτιμη βοήθεια, την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την συνδρομή τους την γεωπόνο  κυρία Χριστίνα Μακρή και τους τρεις συνεργάτες της που είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα και το STAR FM Γρεβενών για την κάλυψη της δράσης.

                                                                                Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γεν Γραμματέας

 

Στέργιος Πουρνάρας                                                      Χαρά Καραλιόλιου


Pages