ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Όλα είναι ένα ψέμα




Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσαν οι θερινές εκδηλώσεις του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ με το πολύ όμορφο αφιέρωμα στην μεγάλη στιχουργό του λαϊκού μας τραγουδιού Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Την εκδήλωση που ήταν η δέκατη από τον Μάρτιο που ξεκινήσαμε, αν και δεν έγινε στο υπαίθριο θέατρο, όπως προγραμματίζαμε, παρακολούθησε πλήθος κόσμου που δεν έπαψε να χειροκροτεί, τόσο στο θεατρικό μέρος, με την πολύ ωραία υποκριτική της Δέσποινας Παπά (Ευτυχίας) και της Γλυκερίας Δημάδη (Ρέας Μανέλη), όσο και με την πάρα πολύ καλή ερμηνεία των καλύτερων τραγουδιών από τα μέλη της Παραδοσιακής Χορωδίας και τους πολύ καλούς μουσικούς μας.


                Σαν ένα ψέμα μας φαίνονται οι δέκα εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε στον Σύνδεσμο από τον Μάρτιο, οι οποίες όμως αποτελούν για τα μέλη μας αλλά και για όσους τις παρακολούθησαν ανεξίτηλα βιώματα που θα μας συνοδεύουν μια ολόκληρη ζωή. Ξεκινήσαμε από τον Μάρτιο με τη διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, τις 17 Απριλίου με την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ακρίβου για τον Καραϊσκάκη «Πότε διάβολος πότε άγγελος»  και το αφιέρωμα μνημόσυνο στον αωροθάνατο βιβλιοπώλη μας Τάκη Αναγνώστου, τις 7 Μαΐου με την αποψίλωση των χόρτων και τη διάνοιξη μονοπατιών στον λόφο Θεοδωρίδη, τις 11 Μαΐου με την τοποθέτηση στην πόλη μας 28 ζωγραφισμένων τενεκέδων από τα μέλη του Εικαστικού Εργαστηρίου και από άλλους εθελοντές συμπολίτες μας, τις 15 Μαΐου με την πολύ όμορφη Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου της Σιάτιστας, τις 21 Μαΐου με τη συμμετοχή μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη Χορωδία μας Λίγεια, την πολύ επιτυχημένη 5η Συνάντηση με 10 χορωδίες από διάφορες πόλεις της χώρας μας το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου, τις 26 Ιουνίου την πολύ καλή μας εμφάνιση με τη Χορωδία Λίγεια στο Διεθνές Φεστιβάλ του Άργους Ορεστικού, το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου με την πολύ επιτυχημένη παράσταση του Μολιέρου «Γιατρός με το Στανιό» από τη θεατρική μας ομάδα «Άστεγοι» που σκόρπισε άφθονο γέλιο στο υπαίθριο θέατρο και τελευταίο το μουσικοθεατρικό Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που το χάρηκαν και το απόλαυσαν όλοι οι θεατές που παραβρέθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού την Κυριακή 3 Ιουλίου. Να ενημερώσω ότι υπάρχει και μια τελευταία εκδήλωση στις 10 Ιουλίου Ορειβασία στον Σμόλικα, την οποία όμως θα αναλάβει ο Ορειβατικός – Χιονοδρομικός Σύλλογος. Θα υπάρξει ανακοίνωση, αλλά όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο Αυγέρη Κούσκουρα στο τηλ. 6973646437.

                Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους του συντελεστές της παράστασής μας «Όλα είναι ένα ψέμα» που ήταν οι παρακάτω:

                                                           

                                                            ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

            Σενάριο – σκηνοθεσία  –  επιλογή τραγουδιών – μουσική επιμέλεια : Στέργιος Πουρνάρας

            Διδασκαλία τραγουδιών: Χρήστος Παπαδημητρίου – Στέργιος Πουρνάρας

            Σκηνικά - κοστούμια: Βασιλική Ευταξία – Χαρά Καραλιόλιου

            Υποδύθηκαν: την Ευτυχία,  η Δέσποινα Παππά

                                   την Ρέα Μανέλη,  η Γλυκερία Δημάδη

            Τραγούδησαν:  Τάσος Αναγνωστου, Νίκη Γκαμπράνη, Θωμάς Κώτσης, Κώστας Μπατιάνης, Αναστασία Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Στέργιος Πουρνάρας, Βίκυ Χαριζοπούλου

            Έπαιξαν οι μουσικοί: Τάσος Αναγνώστου, μπουζούκι, Μάριος Αναγνώστου, μπουζούκι τρίχορδο, Μπάμπης Ζιώγας, κιθάρα, Χρήστος Παπαδημητρίου, κιθάρα, Γιάννης Παρασκευαΐδης, κρουστά

            Μέλη Παραδοσιακής Χορωδίας του Συνδέσμου

            Αποστολίδου Ευαγγελία, Γιάτσιου Μαρούλα, Γκαμπράνη Νίκη, Ζακαήκα Άννα, Καρβουνίδου Έφη, Καρβουνίδου Μαρία, Καραθάνου Ευφροσύνη, Κοκότη Αναστασία, Κώτσης Θωμάς, Λιάκου Εύη, Μπαλάνη Αθηνά, Μπατιάνης Κώστας, Ξανθοπούλου Αφροδίτη, Πανιώρα Παναγιώτα, Παπαδημητρίου Χρήστος, Παπακωνσταντίνου Αναστασία, Πουρνάρας Στέργιος, Σημανδράκου Αντωνία, Τζιούφα Παρασκευούλα, Φωλίνα Ελισάβετ, Χασιώτη Ιωάννα.

                Να ευχαριστήσουμε επίσης τις Μεταφορές Γιώργος Καραγιάννης που μετέφερε τα τραπέζια και τις καρέκλες και την ταβέρνα Βασιλόπουλος που μας τα παραχώρησε, τον Βαγγέλη Ράμμο για την πολύ καλή βιντεοσκόπηση, τον ηχολήπτη Μπάμπη Σαλβαρίνα για τον καλό ήχο, τον Ηλία Καραμήτρο για την πρόθυμη εξυπηρέτηση και τους συζύγους και τις συζύγους των μελών του ΔΣ , αλά και των τμημάτων του Συνδέσμου που είναι στα παρασκήνια και δείχνουν υπομονή και κατανόηση, γιατί για αν γίνουν όλα αυτά απαιτούνται και κόπος και χρόνος.

               


                Ευχαριστούμε τέλος τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Ενότητα, τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Δασταμάνη  και όλους τους Αντιδημάρχους και ιδιαιτέρως τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ματθαίο Αδάμο και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Ιφιγένεια Στεργιούλα, καθώς και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Φωλίνα που στήριξαν οικονομικά και αυτή την εκδήλωση αλλά και τις άλλες που εντάχτηκαν στο πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου, τους πάνω από πενήντα χορηγούς μας και τους χορηγούς επικοινωνίας.

 

                Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή αντάμωση το φθινόπωρο με άλλες τρεις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις οποίες θα μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνω. Προς το παρόν καλή ξεκούραση και καλές διακοπές.

                                                                          Για το ΔΣ

                Ο Πρόεδρος                                                                                                                       Η Γεν. Γραμματέας

 

                Στέργιος Πουρνάρας                                                                                                     Χαρά Καραλιόλιου

 


Pages