ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την εκπαίδευση στη Δυτική Μακεδονία των μέσων του 19ου αιώνα




Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών ΠΕ Γρεβενών, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών (ΔΗΚΕΒΙ) και η Δημόσια Κεντρική και ιστορική βιβλιοθήκη Σιάτιστας «ΜΑΝΟΥΣΕΙΑ», έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Το μαθητικό τετράδιο Κωνσταντίνου Δ. Χρηστίδου» μαθητή της Ελληνικής Σχολής Σιάτιστας επί σχολαρχίας Δ. Αργυριάδου (1852-1856), τη Δευτέρα 17/10 στο αναγνωστήριο της ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών.

                Το βιβλίο παρουσίασαν οι συγγραφείς του κα Καλλιόπη Μπόντα-Ντουμανάκη φυσικός συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ο κ. Χρήστος Τσανασίδης υποψήφιος διδάκτορας Πολιτισμικών Σπουδών- το τρίτο μέλος της συγγραφικής ομάδας κ. Μάριος-Κυπαρίσσης Μώρος υποψήφιος διδάκτορας Φιλολογίας δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση για σοβαρούς λόγους. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε το μέλος ΔΣ του Συνδέσμου και Έφορος Περιβάλλοντος Ειρήνη Ντόνα η οποία έκανε και την πρόταση που αποδέχτηκε πρόθυμα και το ΔΣ του Συνδέσμου και η ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών.

                Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών  ΠΕ Γρεβενών κ. Στέργιος Πουρνάρας, η Προϊσταμένη της ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών κ. Μαρία Γρηγοριάδου και ο Πρόεδρος  του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΒιβλιοθήκηςΣιάτιστας κ. Παναγιώτης Μάνιος.

                Οι συγγραφείς οι οποίοι διαθέτουν πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, κατάφεραν να φωτίσουν πτυχές της τοπικής ιστορίας  και παράδοσης καθώς και της ιστορίας της εκπαίδευσης, την ένταξή τους στα ευρύτερα εκπαιδευτικά συμφραζόμενα και  συγχρόνως να αναμοχλεύσουν τις προσωπικές μνήμες  των λιγοστών για το μέγεθος της εκδήλωσης παρευρισκόμενων.

                Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο της Ι.Μ. Γρεβενών  πατέρα. Θωμά Γάκη,  τους συγγραφείς, τους/τις εκπαιδευτικούς και όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

 

                                                                                                Με τιμή

                                                                                                Οι διοργανωτές


Pages