ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Κοπή Βασιλόπιτας 2024 Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών ΠΕ Γρεβενών
Σε οικογενειακό περιβάλλον με τα μέλη των Τμημάτων του και με φίλους έκοψε χτες 12 Ιανουαρίου την Βασιλόπιτα στην μανιταροταβέρνα Αυλαίς ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών ΠΕ Γρεβενών. Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμολογιότατος πατέρας Χρήστος Κούρτης, ο οποίος μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιότατου μητροπολίτη  κκ Δαβίδ, τόνισε το σημαντικό ρόλο του Συνδέσμου στα πολιτιστικά δρώμενα της ΠΕ Γρεβενών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Ιωάννης Τσακνάκης και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κυριάκος Ταταρίδης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του επαίνεσε τον Σύνδεσμο για τις ποικίλες πολιτιστικές δράσεις του που είναι  απαραίτητες για τα Γρεβενά.


            Στον λόγο του ο Πρόεδρος έκανε σύντομα τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς που ήταν πολύ πλούσια και παραγωγική. Η Χορωδία Λίγεια μετείχε σε τέσσερις χορωδιακές συναντήσεις, Κοζάνη, Νέα Μουδανιά, Λάρισα και τελευταία στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με την Μητρόπολη και την Πτολεμαΐδα. Επίσης διοργάνωσε τον Ιούνιο την 6η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών «Γεώργιος Καραγιάννης» με άλλες 5 χορωδίες με μεγάλη επιτυχία και έκανε το τον Σεπτέμβριο ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο και στον Μάνο Χατζιδάκι. Φέτος φιλοδοξεί η 7η χορωδιακή Συνάντηση να γίνει τριήμερη στις αρχές Ιουνίου με φεστιβάλ πιάνου σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.Η Παραδοσιακή χορωδία πραγματοποίησε δύο πολύ ωραίες εκδηλώσεις. Μία τον Μάιο με την μουσικοχορευτική παράσταση «Στο Γρεβενό, στο Γρεβενό τον όμορφο τον τόπο» που παρουσιάστηκε και πάλι τον Ιούλιο στο υπαίθριο θέατρο και τη δεύτερη τον Δεκέμβριο, πρόσφατα δηλαδή, την μουσικοθεατρική παράσταση «Της αγάπης» με τραγούδια και ποιήματα της αγάπης από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Φέτος ετοιμάζει για τον Οκτώβριο μια μουσική παράσταση με τραγούδια της Ξενιτιάς.

Η θεατρική Ομάδα «Άστεγοι» ανέβασε πέρυσι με πολύ μεγάλη επιτυχία «Την Κόμισσα της Φάμπρικας» που σκόρπισε για τρεις μέρες άφθονο γέλιο και φέτος έχει ξεκινήσει οι πρόβες για τη νέα παράσταση που είναι και πάλι κωμωδία. Φέτος ξεκίνησε και ένα θεατρικό εργαστήρι στο οποίο διδάσκει η Βασιλική Ευταξία και στόχο έχει τα μέλη να αποκτήσουν μια υποκριτική επάρκεια και θεατρική παιδεία.

Το Εικαστικό Εργαστήρι πέρυσι υλοποίησε μια πολύ ωραία Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας τις ημέρες του Πάσχα στην αίθουσα Αριστοτέλης Βαρσάμης την οποία θα επαναλάβει και φέτος.

Εκδόθηκαν δύο πολύ ωραία τεύχη του περιοδικού Στέγη, το 2ο τον Ιούνιο και το 3ο τον Δεκέμβριο το οποίο κατά γενική ομολογία ήτα πολύ καλό με ποικίλη ύλη και με ένα ένθετο αφιέρωμα στον Δημήτριο και την Ιουλία Αγοράστη που το εξέδωσε με δικά της έξοδα η οικογένεια Αγοράστη. Ο στόχος είναι και φέτος να βγουν άλλα δύο εξαμηνιαία τεύχη.

Έγιναν έξι παρουσιάσεις βιβλίων: «Το βλέμμα του λύγκα» της Ελένης Γκόρα, το «ω λέλε» του Βασίλη Νιτσιάκου, «Στις μυλόπετρες του χρόνου» του Αγαθοκλή Αζέλη, το «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου, το «Λεύκωμα του Γυμνασίου Τσοτυλίου» του Αλέξανδρου Μπακαΐμη και τα «ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ» του Γιώργου Σιώμου.

Τέλος η Περιβαλλοντική Ομάδα  υλοποίησε μόνο μία ορειβασία στις Λίμνες Φλέγγα σε συνεργασία με τον Χιονοδρομικό και Ορειβατικό Σύλλογο Γρεβενών, αλλά φέτος θα  προγραμματίσει ορειβασίες στον Όρλιακα και στον Σμόλικα.

Αναλυτικά για τις δράσεις του Συνδέσμου μπορεί κάποιος να διαβάσει στη ιστοσελίδα gravenaculture.gr  και στο 2ο και 3ο τεύχος της Στέγης που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα.

Στον σύντομο οικονομικό απολογισμό τόνισε ότι τα οικονομικά ελέγχθηκαν από την Εξελεγκτική Επιτροπή και είναι όλα νομότυπα και ότι υπάρχει ένα σεβαστό υπόλοιπο στη διάθεση του ΔΣ λόγω της χρηστής διαχείρισης

Ο Πρόεδρος εκ μέρους του ΔΣ διατύπωσε προς τις Τοπικές Αρχές δύο προτάσεις για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που θα βελτιώσουν πολύ το θέμα των υποδομών: την επίλυση του νομικού καθεστώτος του Ιδρύματος Λαδά, την ανακαίνισή του και την απόδοσή του στους ενεργούς συλλόγους της πόλης και την ίδρυση Διαχρονικού Μουσείου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Φέτος το ΔΣ τίμησε το παλαιότερο και γηραιότερο μέλος της Χορωδίας ΛΙΓΕΙΑ την κυρία Παναγούλα – Λούλα Παπαϊωάννου για τον ζήλο, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Τίμησε επίσης και τον Δημήτριο και την Ιουλία Αγοράστη για την προσφορά τους στα Γράμματα και στις Τέχνες, το ήθος τους και φιλοπατρία τους.

Ευχαρίστησε  την μαέστρο Νικολέτα Παπάζογλου η οποία φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια στο τιμόνι της χορωδίας και για αυτό το επετειακό γεγονός το καλοκαίρι θα γίνει χορωδιακή εκδήλωση με ένα μέρος των τραγουδιών αυτής της δεκαετίας. Ευχαρίστησε θερμά επίσης τα μέλη της χορωδίας και τους δύο πιανίστες τον Αθανάσιο Τσιαμήτρο και την Κατερίνα Παπάζογλου για τη συνέπεια και την υπευθυνότητά τους.

Ευχαρίστησε επίσης τους δασκάλους του Θεατρικού τμήματος Κική Κριαράκη και Βασιλική Ευταξία Ευταξία  και του Εικαστικού εργαστηρίου Πέτρο Καράκαρη, όλα τα μέλη των τμημάτων, το ΔΣ, τον αντιπρόεδρο Χρήστο Παπαδημητρίου, υπεύθυνο Θεάτρου, την Γενική Γραμματέα Χαρά Καραλιόλιου, υπεύθυνη για τα Εικαστικά, τον Ταμία Κώστα Παναγάκη, υπεύθυνο για τα οικονομικά, την αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα Όλγα Τσιφοπούλου, υπεύθυνη για το Περιοδικό, την Έφορο Χορωδιών Αναστασία Παπακωνσταντίνου και την Έφορο Περιβάλλοντος Ειρήνη Ντόνα. Ευχαρίστησε ακόμα τη Συντακτική Ομάδα του Περιδικού Αλβανού Χρυσούλα, Μπάμπα Χρήστο, Μπασίνα Δήμητρα, Ντόλα Περιστέρα, Παπαβασιλείου Αντώνη, Σβολιαντόπουλο Αντώνη και Τσιφοπούλου Όλγα και τους παρουσιαστές των βιβλίων Κωλονιάρη Αναστασία, Μπαλαμώτη Φανή, Ντόλα Περιστέρα, Παπαβασιλείου Αντώνη και Παπαδημητρίου Απόστολο.

Τέλος θερμές ευχαριστίες εξέφρασε προς όλους τους χορηγούς τα ονόματα των οποίων δημοσιεύουμε παρακάτω και ιδιαίτερως  τον Γιάννη Παρασκευαΐδη που πρόσφερε το δώρο για τη βασιλόπιτα και το ζαχαροπλαστείο ZOOM που πρόσφερε τη βασιλόπιτα και τα κέικ, καθώς και τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών για την σημαντική οικονομική στήριξη και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, greveniotis, star FM, Αετός, ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, mygrevena, grevenapress, grevena media, grevena portal για τη φιλοξενία και την προβολή των δελτίων και των εκδηλώσεών.

Ευχόμαστε σε όλους το 2024 να είναι μία καλή και δημιουργική χρονιά με αγάπη, ειρήνη και ευλογία…

                                    Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γεν. Γραμματέας

           

Στέργιος Πουρνάρας                                       Χαρά Καραλιόλιου       

 

 

 ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 2023

1.    ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

2.    ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.

3.    ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. «ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ»

4.    ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.

5.    ΔΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΚΑΡΒΟΥΝΑ – ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Ε.

6.    ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

7.    ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε.

8.    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ

9.    Nasiopoulos TRAVEL – Νασιόπουλος Παντελής

10.  Koutsomitros Tours – Β. Κουτσομήτρος και ΣΙΑ ΟΕ  

11.  PLIAKOS TRAVEL

12.  Ξενοδοχείο ΑΙΓΛΗ –  Βάιος Γούσιος

13.  Μηλιώνης HOTEL

14.  HOTEL ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ

15.  ΔΕΙΛΙΝΑ Αίθουσα Εκδηλώσεων – Σαρόγλου Στυλιανός

16.  ΠΑΝΟΡΑΜΑ Αίθουσα Εκδηλώσεων – Κιβρόγλου Στυλιανός

17.  ΤΑΒΕΡΝΑ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  Βασιλόπουλος Ευθύμιος

18.  ΨΗΣΤΑΡΙΑ «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ» 

19.  ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΕΥΣΕΩΝ – Νάσιος Ευάγγελος

20.  ΜΑΝΙΤΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ Αυλαίς

21.  ΣΠΙΤΙΚΟ Αναστάσιος Χατζημουρατίδης

22.  Πιτσαρία ΕΚΑΒΗ Μιχαήλ Τσαπατσάρης

23.  ΤΑΒΕΡΝΑ – ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΑΚΡΑΙΟΝ

24.  ΤΡΟΦΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΦΟΙ ΑΝΕΣΤΗ ΚΙΒΡΟΓΛΟΥ Ο.Ε.

25.  «Τα Μανιτάρια των Γρεβενών» και ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Γρεβενών  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.

26.  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ jewellery

27.  Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Γρεβενών

28.  Κρεοπωλείο ΤΟ ΕΛΑΦΙ Καραούλας Γ. – Καρέτσου Ε. ΟΕ

29.  Ζαχαροπλαστείο Zoomserie Γρεβενά

30.  LOCO Casa de Café Γρεβενά Λόλας

31.  SENSO CAFÉ – BAR

32.  Plaza café

33.  Παραδοσιακό Παγωτό Γρεβενών ΤΟ ΑΓΝΟ

34.  Παραδοσιακό παγωτό ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

35.  Είδη κινητής τηλεφωνίας Νίκος Μπέλτσιος

36.  ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΩΝ Στέλλα Παπαχρήστου

37.  Euronics  Βλέτσος Π. Παναγιώτης

38.  Γιάτσιος Ιωάννης, Χρώματα, Οικοδομικά υλικά, Ξυλεία, Οικόκηπος

39.  ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην καρδιά της τεχνολογίας  Γρεβενά

40.  Ελαστικά ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

41.  ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ Χρήστος Μπλάντος

42.  ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ Μιχάλης Μελιδώνης Κ. Ταλιαδούρη 8 Γρεβενά

43.  PHOTO STUDIO RAMMOS 13ης Οκτωβρίου 20 Γρεβενά

44.  Βιβλιόκοσμος Γιάννης Καραγιάννης

45.  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Δ. Αναγνώστου ΤΟ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 1959

46.  ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Χρήστος Κρ. Τσιαρσιώτης

47.  ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΤΥΡΙΑ…ΕΛΛΗΝΙΚΑ

48.  ΚΤΕΛ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Pages