ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών τίμησε με μεγαλοπρέπεια την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης




Το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Γρεβενών «Πέτρος Σιούλης» ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών τίμησε με μεγαλοπρέπεια την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το 2019. Στη φετινή εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πάρα πολλοί συμπολίτες μας, ήταν προσκεκλημένοι τέσσερις νέοι ποιητές και τέσσερις χορωδίες που κατά γενική ομολογία προσέφεραν  με τον ποιοτικό λόγο, τη μουσική και το τραγούδι εκλεκτή ψυχαγωγία.


Ευχαριστούμε θερμά  τους τέσσερις ποιητές τους Γρεβενιώτες Ελένη Αντωνιάδου και Στέργιο Πολύζο και τους Κοζανίτες Γιώργο Δελιόπουλο και Δημήτρη Παπακωνσταντίνου που μας τίμησαν με τη φυσική ή τη διαδικτυακή παρουσία τους, τις τρεις χορωδίες Νάματα Ψυχής Πευκοχωρίου, Αίγιο 1933 και Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας του Δήμου Προποντίδας και τους μαέστρους και μουσικούς που μαζί με τη χορωδία του Συνδέσμου ΛΙΓΕΙΑ τραγούδησαν μελοποιημένη ποίηση και μάγεψαν το κοινό.












Ευχαριστούμε ακόμη τις παρουσιάστριες Περιστέρα Ντόλα και Ζωή Τσιάλτα, την Ειρήνη Ντόνα για την τεχνική υποστήριξη, τον Νίκο Μπέλτσιο για τον υπέροχο ήχο, τα μέλη της χορωδίας μας και τη μαέστρο μας Νικολέτα Παπάζογλου, τον μαέστρο Γιάννη Ζγούρα που μας συνόδεψε στο πιάνο, τον Γιώργο Πατσιόλα υπεύθυνο της Αίθουσας "Πέτρος Σιούλης" για την πολύτιμη βοήθειά του, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαιτέρως ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και το mygrevena και το μέλος του Συνδέσμου Αντώνη Παπαβασιλείου για την επιμέλεια και εκτύπωση ενός φυλλαδίου με τίτλο Ποιήσεως στιγμές που περιείχε όλα τα ποιήματα που ακούστηκαν στην εκδήλωση και μοιράστηκε δωρεάν στο κοινό το οποίο κατέκλυσε την αίθουσα και το grevenapress που μαγνητοσκόπησε και πρόβαλε την εκδήλωσή μας .

Ευχαριστούμε τέλος όλους τους χορηγούς μας, τον Δήμο Γρεβενών, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που μας στηρίζουν στο πολιτιστικό μας έργο. Ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει την προσφορά του στα Γράμματα και στις Τέχνες που αποτελούν ένα απάγκιο, ένα καταφύγιο στα δίσεχτα χρόνια που διανύουμε.

 

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γεν. Γραμματέας

 

Στέργιος Πουρνάρας                                                   Χαρά Καραλιόλιου 


Pages