ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις


Με πολύ μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία, στέφθηκαν οι τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας την περασμένη εβδομάδα.



Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με τα Χορευτικά Τμήματα του Δήμου, σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσιάσαμε ένα πολύ όμορφο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο σμυρναίικο και πολίτικο τραγούδι που μάγεψε το κοινό και γέμισε με μεράκι τις ψυχές των θεατών. Η εικόνα και ο λόγος, η μουσική και ο χορός μετέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον πλούσιο πολιτισμό της «καθ’ ημάς Ανατολής και της Πόλης» και πραγματικά συγκίνησαν και γέμισαν με αγαπημένες μελωδίες και προσφιλείς ρυθμούς το θέατρο. Στο τέλος εισπράξαμε απλόχερα την αγάπη του κόσμου, δείγμα ότι η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη.






Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στη Στέγη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ μπροστά σε ένα μικρό αλλά εκλεκτό ακροατήριο σε συνεργασία με τη Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΝ, στο πλαίσιο των 60 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας του παρουσιάσαμε το ιστορικό μυθιστόρημα του Βασίλη Τσιράκη ΑΛΩΒΗΤΟΙ, ένα πολύ καλό βιβλίο που αναφέρεται με λογοτεχνικό τρόπο στα ιστορικά γεγονότα από την δεκαετία του 1940 μέχρι και το Πολυτεχνείο.





Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου παρουσιάσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία το βιβλίο του Αλέξανδρου Πολύζου ΚΟΣΜΑΤΙ τα τραγούδια του χωριού μας, ένα έργο ζωής και μια κατάθεση ψυχής, καθώς ανθολογούνται  περισσότερα από  εξακόσια δημοτικά τραγούδια και υπάρχουν πλούσια ιστορικά και λαογραφικά σχόλια που φωτίζουν την τοπική και την εθνική ιστορία μας. Ο συγγραφέας έγκριτος φιλόλογος εργάστηκε με αγάπη και ζήλο και ανιδιοτέλεια και έγραψε ένα πολύ καλό και επιστημονικά τεκμηριωμένο βιβλίο το οποίο μοίρασε δωρεάν στους συγχωριανούς του. Η αίθουσα  ήταν γεμάτη από φίλους και συγχωριανούς που τίμησαν τον συγγραφέα με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο λόγος του γιου του Στέργιου, γιατρού και ποιητή, που αναφέρθηκε με ποιητικό τρόπο στην αγωνιώδη προσπάθεια και τον κόπο του πατέρα του να εκδώσει ένα ολοκληρωμένο βιβλίο, για το οποίο εργαζόταν σαράντα πέντε συναπτά έτη.






Θα θέλαμε κλείνοντας να ευχαριστήσουμε για την εκδήλωση Άρωμα Σμύρνης – Άρωμα Πόλης το Δημοτικό Ωδείο και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών για τις 50 καρέκλες που μας παραχώρησαν, τη καφετέρια SENSO για τα 4 τραπέζια, τον Δήμο Γρεβενών και τη ΔΕΚΕΓ για τη πολύ καλή συνεργασία και τη στήριξη, την Περιφερειακή Ενότητα για την υποστήριξη, τα μέλη της Παραδοσιακής Χορωδίας του Συνδέσμου για τη συνέπεια και την υπευθυνότητά τους, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου και τη χοροδιδασκάλισσα  κ. Κατερίνα Προκόβα για την αγαστή συνεργασία, τους μουσικούς Γιάννη Ζιάκο κλαρίνο, Γιώργο Στάμο βιολί, Δημήτρη Γκαμπράνη τουμπελέκι, Σταύρο Μήτσιαλο μπουζούκι, Χρήστο Παπαδημητρίου κιθάρα, γιατί προσφέρθηκαν εθελοντικά να στηρίξουν την εκδήλωση, τη Φιλουμένη Κατσίμπουρα για το φωτογραφικό υλικό και την παρουσίαση της εκδήλωσης,  τη Θεοδούλα Λιάμπα για την τεχνική υποστήριξη και τα τοπικά μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, για την προβολή των δραστηριοτήτων μας.

                Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στα τα 150 μέλη μας, στα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου και τους χορηγούς μας (τουριστικά γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία και τοπικές επιχειρήσεις) που μας στηρίζουν και μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε.

Για καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας grevenaculture.gr

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γεν. Γραμματέας


            Στέργιος Πουρνάρας                                                               Χαρά Καραλιόλιου

Pages