ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η Κόμισσα της Φάμπρικας για τρεις ημέρες σκόρπισε άφθονο γέλιο και προβληματισμό…
Για τρεις ημέρες, 20, 21, και 22 Ιουνίου η θεατρική παράσταση των Γιαλαμά – Πρετεντέρη «Η Κόμισσα της φάμπρικας» σκόρπισε άφθονο γέλιο και προβληματισμό στους 1000 περίπου θεατές που την παρακολούθησαν, πολλοί μάλιστα και δύο φορές. Τα εύσημα ανήκουν στην θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών «Οι Άστεγοι» οι οποίοι με την σκηνοθέτιδα Κική Κριαράκη επέλεξαν το έργο και για οκτώ μήνες εργάστηκαν πολύ σκληρά για πετύχουν, κατά γενική ομολογία, αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.


            Η μεγάλη αυτή επιτυχία οφείλεται, κατά τη γνώμη μας, στους εξής λόγους. Πρώτα πρώτα στο ίδιο το έργο με την πολύ καλή υπόθεση και το άριστο σενάριο που ακτινογραφεί την ελληνική κοινωνία της δεκαετίας του εβδομήντα και μέσα από τις πολιτικές αντιθέσεις και τις κοινωνικές αλλαγές, αποτελεί μια πρώτης τάξεως πολιτική σάτιρα με διαχρονικά και παναθρώπινα μηνύματα, με κυριότερο ότι η ίδια η ζωή εξουδετερώνει τις ακρότητες και τις μεγάλες αντιθέσεις και ενώνει τους ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Η μεγάλη επιτυχία όμως της συγκεκριμένης παράστασης οφείλεται στη καταπληκτική σκηνοθεσία της Κικής Κριαράκη, η οποία με το μοναδικό της ένστικτό  κατένειμε τους ρόλους στα καταλληλότερα άτομα και τους δίδαξε με πολλή μαεστρία και επιμονή. Ειδικά τον τελευταίο μήνα οι πρόβες ήταν καθημερινές και εξαντλητικές. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία είχαν και οι 14 ηθοποιοί, οι οποίες και οι οποίοι με το πηγαίο ταλέντο τους  ενσάρκωσαν τέλεια τον ρόλο τους. Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία έπαιξαν και τα ωραία σκηνικά που επιμελήθηκαν η Γραμματέας του Συνδέσμου Χαρά Καραλιόλιου και Βασιλική Ευταξία αλλά και οι μουσικές επιλογές στην αλλαγή των σκηνικών με γνωστές επιτυχίες της εποχής εκείνης. Εμείς ως ΔΣ παρείχαμε κάθε διευκόλυνση και οικονομική κάλυψη για τις ανάγκες της παράστασης και ήμασταν σε συνεχή επαφή με τη σκηνοθέτιδα και τη Θεατρική Ομάδα.

            Την παράσταση εκτός από τους πάρα πολλούς συμπολίτες μας - την τελευταία ημέρα μάλιστα ήρθε και λεωφορείο από τη Δήμητρα με 20 άτομα – παρακολούθησαν και ο αιδεσιμολογιότατος πατέρας Χρήστος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Φωλίνας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Τριγώνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Ιφιγένεια Στεργιούλα, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Νικόλαος Τσικούρας, ο υποψήφιος δήμαρχος και πρώην βουλευτής κ. Κυριάκος Ταταρίδης και ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ιωάννης Στούπας. Όλοι τους αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με θετικότατα σχόλια για την ποιότητα της θεατρικής παράστασης τονίζοντας ότι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από του επαγγελματίες.

            Θέλουμε εκ μέρους του ΔΣ να ευχαριστήσουμε θερμά την σκηνοθέτιδα Κική Κριαράκη, τον αντιπρόεδρο Χρήστο Παπαδημητρίου, υπεύθυνο του θεάτρου, τη Γενική Γραμματέα Χαρά Καραλιόλιου και την Βασιλική Ευταξία που είχαν τη κύρια ευθύνη για την υλοποίηση της παράστασης και μαζί με του ηθοποιούς, Ράνια Θέου, Χριστίνα Πολύζου, Αντώνη Σβολιαντόπουλο, Παναγιώτη Καμπούρη, Γιώργο Σλιάρα, Χαρά Καραλιόλιου, Νικολέτα Καρά, Γιάννη Μπουμπούκα, Κώστα Εμπρικίδη, Σοφία Μπατσίλα, Χρήστο Παπαδημητρίου, Μαίρη Μότσιου, Βασιλική Ευταξία και Γιώργο Σιούμπουρα που έγιναν μια πολύ καλή παρέα και με κατάθεση ψυχής απέδειξαν ότι ο εθελοντισμός και ο ερασιτεχνισμός (= εραστές της Τέχνης), υπάρχουν ακόμη και μπορούν να πετύχουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Εξάλλου αυτή είναι και η βασική αρχή του Συνδέσμου:  όλοι να προσφέρουν εθελοντικά και να απολαμβάνουν την ηθική ικανοποίηση κάτι που σπανίζει στην εποχή μας.

            Ευχαριστούμε επίσης θερμά:

-        το κοινό και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που γέμισε ασφυκτικά και τις τρεις ημέρες το Κέντρο Πολιτισμού

-       Τους θεσμικούς χορηγούς , τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών που στηρίζουν όλες τις εκδηλώσεις μας

-       Τους συντελεστές  της παράστασης Δόγκα Θανάση, Σιούλη Ιωάννη, Δημάδη Χρήστο, Χατζηπαρασίδη Αντώνη και Γούλκα Άννα

-       Τους χορηγούς της παράστασης Τυπογραφείο Γιάννη Διδόπουλου, Wood Γιώτας, Χρώματα και παντός είδους ξυλεία ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ, το La Parfumerie, την μπουγάτσα Αχιλλέας και τα ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΠΛΗΚΑΣ

-       Τους χορηγούς επικοινωνίας, τον STAR FM και τον Αετό, τον greveniotis, τα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας και το my grevena, το grevena media και το ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5, το grevenapress και το grevenaportal που προβάλλουν και καλύπτουν τις εκδηλώσεις μας και όλους τους 50 περίπου χορηγούς μας που μας στηρίζουν οικονομικά όλο το χρόνο και τους παραθέτουμε στο τέλος

-       Τον Ηλία Καραμήτρο που παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στο Κέντρο Πολιτισμού, το Βαγγέλη Ράμμο για τη εικονοληψία και τον κ. Ζορμπά για την ηχοληψία.

            Ο Σύνδεσμος το πρώτο εξάμηνο υλοποίησε 15 εκδηλώσεις και έχει προγραμματίσει άλλες 5 για το επόμενο για τις οποίες θα ενημερωθείτε εν καιρώ. Σας καλούμε στις 17 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:15 στο Υπαίθριο θέατρο Θεοδωρίδη να παρακολουθήσετε σε επανάληψη τη μουσικοθεατρική – χορευτική  παράσταση «Στο Γρεβενό, στο Γρεβενό, τον όμορφο τον τόπο» που αναφέρεται στην ιστορία των Γρεβενών από το 1700 μέχρι το 1950 μέσα από τη Τέχνη και έχει ενταχθεί στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου.

            Ευχόμαστε σε όλους, δασκάλους και μέλη του Συνδέσμου, φίλους και συμπολίτες μας ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Στέργιος Πουρνάρας

                                      ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 2023

1.    ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

2.    ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.

3.    ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. «ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ»

4.    ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.

5.    ΔΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΚΑΡΒΟΥΝΑ – ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Ε.

6.    ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

7.    ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε.

8.    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ

9.    Nasiopoulos TRAVEL – Νασιόπουλος Παντελής

10.  Koutsomitros Tours – Β. Κουτσομήτρος και ΣΙΑ ΟΕ  

11.  PLIAKOS TRAVEL

12.  Ξενοδοχείο ΑΙΓΛΗ –  Βάιος Γούσιος

13.  Μηλιώνης HOTEL

14.  HOTEL ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ

15.  ΔΕΙΛΙΝΑ Αίθουσα Εκδηλώσεων – Σαρόγλου Στυλιανός

16.  ΠΑΝΟΡΑΜΑ Αίθουσα Εκδηλώσεων – Κιβρόγλου Στυλιανός

17.  ΤΑΒΕΡΝΑ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  Βασιλόπουλος Ευθύμιος

18.  ΨΗΣΤΑΡΙΑ «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ» 

19.  ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΕΥΣΕΩΝΝάσιος Ευάγγελος

20.  ΜΑΝΙΤΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ Αυλαίς

21.  ΣΠΙΤΙΚΟ Αναστάσιος Χατζημουρατίδης

22.  Πιτσαρία ΕΚΑΒΗ Μιχαήλ Τσαπατσάρης

23.  ΤΑΒΕΡΝΑ – ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΑΚΡΑΙΟΝ

24.  ΤΡΟΦΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΦΟΙ ΑΝΕΣΤΗ ΚΙΒΡΟΓΛΟΥ Ο.Ε.

25.  «Τα Μανιτάρια των Γρεβενών» και ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Γρεβενών  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.

26.  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ jewellery

27.  Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Γρεβενών

28.  Κρεοπωλείο ΤΟ ΕΛΑΦΙ Καραούλας Γ. – Καρέτσου Ε. ΟΕ

29.  Ζαχαροπλαστείο Zoomserie Γρεβενά

30.  LOCO Casa de Café Γρεβενά Λόλας

31.  SENSO CAFÉ – BAR

32.  Plaza café

33.  Παραδοσιακό Παγωτό Γρεβενών ΤΟ ΑΓΝΟ

34.  Παραδοσιακό παγωτό ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

35.  Είδη κινητής τηλεφωνίας Νίκος Μπέλτσιος

36.  ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΩΝ Στέλλα Παπαχρήστου

37.  Euronics  Βλέτσος Π. Παναγιώτης

38.  Γιάτσιος Ιωάννης, Χρώματα, Οικοδομικά υλικά, Ξυλεία, Οικόκηπος

39.  ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην καρδιά της τεχνολογίας  Γρεβενά

40.  Ελαστικά ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

41.  ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ Χρήστος Μπλάντος

42.  ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ Μιχάλης Μελιδώνης Κ. Ταλιαδούρη 8 Γρεβενά

43.  PHOTO STUDIO RAMMOS 13ης Οκτωβρίου 20 Γρεβενά

44.  Βιβλιόκοσμος Γιάννης Καραγιάννης

45.  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Δ. Αναγνώστου ΤΟ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 1959

46.  ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Χρήστος Κρ. Τσιαρσιώτης

47.  ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΤΥΡΙΑ…ΕΛΛΗΝΙΚΑ

48.  ΚΤΕΛ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 


Pages