ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ένα σημαντικό Λεύκωμα για το ιστορικό Γυμνάσιο Τσοτυλίου…
Πολύ ωραία ήταν η παρουσίαση του Αναμνηστικού Λευκώματος για το Γυμνάσιο Τσοτυλίου που εξέδωσε ο Σύλλογος φοιτησάντων εν τη Τσοτυλίω Σχολή και το επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του ο αειθαλής και χαλκέντερος Αλέξανδρος Μπακαΐμης.

Την παρουσίαση οργάνωσε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Γρεβενών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Για το Λεύκωμα μίλησαν ο ερευνητής της τοπικής ιστορίας Απόστολος Παπαδημητρίου που ανέπτυξε τη σημαντική ιστορία του και παρέθεσε πολλά στοιχεία για τους Γρεβενιώτες που φοίτησαν σε αυτό και ο συγγραφέας και ο εκδότης των Χρονικών Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Παπαβασιλείου που αξιοποιώντας το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του Λευκώματος φώτισε πρόσωπα, στιγμιότυπα και σημαντικά γεγονότα. Τελευταίος ο συγγραφέας με παραστατικό τρόπο τόνισε το σημαντικό ρόλο του Γυμνασίου στη Δυτική Μακεδονία και τη συνεισφορά των Δυτικομακεδόνων της Πόλης για την οικονομική στήριξή του και τη λειτουργία του.


Την εκδήλωσε προλόγισε και συντόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Στέργιος Πουρνάρας και την παρακολούθησαν λίγοι αλλά εκλεκτοί συμπολίτες μας, όπως ανέφερε και ο κύριος Μπακαΐμης. Ευχαριστούμε τους ομιλητές  και το grevenapress το οποίο μαγνητοσκόπησε και ανήρτησε την παρουσίαση.

 

Το ΔΣ

Pages